tarih saati: 11 eylül ile pearl harbor saldırısı arasındaki benzerlik; abd, pearl harbor saldırısına göz mü yumdu ?...

İkiz Kulelere düzenlenen 11 Eylül terörist saldırılarının ardından ortaya atılan komplo teorilerinin bir benzeri, üzerinden yarım yüzyıl geçen Pearl Harbor saldırısı için ortaya atıldı. Amerika'nın, kamuoyunu 2. Dünya Savaşı'na girmeye ikna için, Japonya'nın Pearl Harbor'a saldıracağını bildiği halde önlem almadığı ve göz yumduğu iddia edildi.

Tarihte Pearl Harbor

Tarih kitapları Amerika'yı 2. Dünya Savaşına iten sebebi, Japonya'nın 1941'de Pearl Harbor'a düzenlediği ani hava saldırısı olarak yazar. Ancak ABD'yi savaşa bu saldırının sokmadığı iddia edildi.

Fransız-Alman kanalı ARTE'de yayımlanan belgeselde, Japonların, Pasifik Okyanusu'ndaki Hawaii takım adalarında bulunan Pearl Harbor'a saldırısından ABD'nin haberi olduğu öne sürüldü.

İddiaya göre dönemin ABD Başkanı Franklin Roosevelt, ABD halkını, savaşa girmeye ikna etmek için saldırıya göz yumdu. İddianın dayandığı nokta ise Hawaii açıklarında yakın bir geçmişte bulunan batık Japon botu. İddiaya göre ABD birlikleri, Japon botlarını fark etti fakat görmezden geldi.

Saldırıdan 60 yıl sonra deniz araştırmacıları Oahu koyunda çok önemli bir ipucu buldu. Okyanusun yaklaşık 370 metre altında bir Japon botunun kalıntısı keşfedildi. Bu batıkta bombanın deldiği bölüm de yer alıyor. Japon botundaki delik, ABD savaş gemisi 'USS Ward'ın attığı mermilerle uyumlu. Amerikalılar, Japonların saldırısından saatlerce önce 5 Japon botunu batırdığı ve Pasifik'teki savaşın ilk kurşununun denizde atıldığı öne sürülüyor.

11 Eylül Saldırısı BOP İçin Yapılmış Olabilir mi ?

İkiz kuleler ve pentagonu hedef alan 11 Eylül 2001 terörist saldırıların ardında da benzer komplo teorileri ortaya atılmıştı. İddialara göre 11 Eylül olayları Amerikan hükümeti ve gizli servisleri tarafından Afganistan ve Ortadoğu'ya yönelik işgali meşru göstermek, ülke ve dünya kamuoyunun desteğini arkasına almak üzere düzenlendi. Saldırıların ardından yapılan bazı açıklamalar ve saldırıyla ilgili bazı görüntüler de şüphe uyandırmıştı. New York Times gazetesinin yaptığı bir anket de her 4 Amerikalı'dan 3'ünün hükümetin 11 Eylül olaylarıyla ilgili doğruları söylemediğinden şüphelendiğini ortaya koymuştu.

İşte 11 Eylül saldırılarıyla ilgili komplo teorilerinden bazıları :

- İkiz Kulelerin yıkılış şekli planlanmış yıkımlar gibi gerçekleşti. Ayrıca, binaların yıkılma hızının da şüpheleri arttırdığı öne sürüldü.

- Pentagon'a uçak çarpması sonucunda oluşan hasarın yayıldığı alan bir uçak çarpması için çok küçük olduğu öne sürüldü. Ayrıca bu binaya uçak çarpma görüntüsü bulunmaması buraya bir füze atıldığı konusunda teorilere neden oldu.

- Bu kadar büyük çaplı bir terör saldırısından gizli servisin haberinin olmaması ve hiçbir şey yapamamış olması şüphe uyandırdı. CIA gibi müthiş bir güce ve istihbarata sahip bir kurumun bu konuyla ilgili istihbarat almamış olması çok ilginç bulunuyor.

- Video görüntüler incelendiğinde, güneydeki kuleye çarpan uçağın camlarının görülmediği ve United Airlines logosunun olmadığı, bu uçağın ABD Ordusu'nda kullanılan Boeing 767 tipi yakıt ikmal uçağı olduğu öne sürülmüştür. Motorlarının ise Boeing 767 tipi yolcu uçağına ait olmadığı, sebep olarak da 767'lerin motor çapının 3 metre, görüntüdeki uçağın motorlarının ise daha küçük olduğu ileri sürülmüştür.

- Kendilerini 'şüpheciler' olarak tanımlayan, bazıları tanınmış bilim adamları olmak üzere 75 akademisyen, 'Saldırıları soruşturan Bush yönetiminin dürüst davranmadığı', 'Dünya Ticaret Merkezi'nin, kontrollü bir şekilde yıkıldığının hemen hemen kesin olduğu' ve 'Hükümetin, 11 Eylül'ün saldırılarına müsaade etmekle kalmayıp bu olayları, kendi siyasi gündemini hayata geçirmesini kolaylaştırmak için bizzat tertiplemiş olabileceği' öne sürdü. Alıntı : Hürriyet

Bildiğimiz bir şey varsa o da, batının menfaatleri için her şeyi yapabileceğidir. Dolayısıyla, Pearl Harbor’da da, 11 Eylül saldırısında da, ABD kamuoyunun desteğini sağlamak maksadıyla, kendi insanlarının ölümüne göz yummuş olabilir. Çünkü onlar için birinci öncelik daima menfaatleridir.

internet kitapçınız kitapyurdu.com'dan binlerce kitaba ulaşabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2008 - tarih saati - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template